Monday, December 25, 2017

Vene-vastane Javelin


"Donald Trump otsustas anda Ukrainale tankitõrje-rakette Javelin, et tõestada oma vene-vastasust. Kuid Ukrainat see ei aita, sest Javelin ei suuda hävitada vene tanke."

Ummm ... mis on selles mõttekäigus valesti? Noh, ainult üks pisike detail. Neid tanke, mis väidetavalt suudavad Javelinile vastu seista, ei saa Ukrainas olla.

Vene tanki T-90CM raketitõrjesüsteemiga Айнет on nimelt välja töötatud Venemaal ning teda on keelatud eksportida.

Kui sellise vea oleks endale lubanud algaja ajakirjanik või muidu asjaarmastaja, võiks ju õlgu kehitada. Aga loo autor (Georgi Bovt) on mitukümmend aastat olnud ajakirjanduses nähtavatel ja juhtivatel kohtadel.

Nii et jääb küsimus - keda ikkagi peaks ründama need russofoobsed Javelinid, kui vaeste võimalike ohvrite kohta ütles juba Tema Ise et "их там нет"?

1 comment:

TT said...

Javelini saab kasutada kahes rezhiimis, otsesihikul ja top-attack, viimase vastu olevat ka T90 väidetavalt suht kaitsetu. Hiljutisel videol Süüriast kus Javelin ei hävitanud T90 tanki ei kasutatud "Top-attack" rezhiimi. Iseasi muidugi kui efektiivseks osutuvad ukrainlaste käes Javelinid lahingolukorras T90 väljaõppinud meeskondade vastu. Mässuliste vanema põlvkonna tankiarmee osas on ameeriklaste otsus vägagi määrava tähtsusega, võib osutuda võrreldavaks Stingerite kasutuselevõtuga Afganistanis.