Monday, September 19, 2016

Duumavalimistest päris uues formaadis ja veidi vähem

Eesti välispoliitika instituudi lipu all sai käima tõmmatud uus formaat: "Veerandtund väliskommentaatoriga." Selle raames proovin kord nädalas katta mõnd parasjagu päevakorras olevat teemat, mida - ma väga loodan - hakkate ka teie kõik mulle soovitama. Ausõna ma vähemalt püüan et kõik saated ei saa olema Venemaa teemalised :)

Esimeses saates sai räägitud hea kolleegiga Raivo Vare 2016.a Duumavalimiste eripäradest - erines see ju eelnevatest mitmel moel. Miks neid muudatusi tehti ja mis seetõttu muutus? Mida peale hakata ühega muudatustest - Krimmist valitud Duumasaadikutega?

Pretsedenditult väikseimast valimisosalusest sai aga antud kommentaar Postimehe portaalile - eks ka see ole ju uue meedia avaldumisvorm vägagi vana väljaande lipu all.

Nii et kõigile meile - häid muudatusi ja nendega kohanemisi ... või siis hoopis vastuhakkamisi. Puhtretooriline küsimus: kus jookseb piir kohanemisvõimelisuse ja põhimõttelageduse vahel?
---------
pilt võetud siit (muuseas ka see on illustratsioon muudatustest - enam ei saa mittekandidaadi pildiga plakateid üles panna)

No comments: