Saturday, September 15, 2007

Russofoobia ... milline russofoobia?

Seekord ei postita ma mitte teksti ennast, vaid nö preambula:) ja ohtralt viiteid.

Ilmutasin kunagi loo "Ingliskeelne EL ja venesõbralik Eesti". Tekst osutus oodatust populaarsemaks, seetõttu otsustasin läbi viia väikese eksperimendi. Kohandasin materjali ümber ja avaldasin Delfis korraga nii eesti kui vene keeles (siiras tänu koostöö eest sealsele toimetusele).

Minu lugusid on varemgi sattunud venekeelsesse meediaruumi, tihtipeale "Vesti Dnja" vahendusel, kuid seekordne reaktsioon ületas varasemad. Venekeelses Delfis kogunes mitmepäevase kommenteerimise tulemusena ligi 900 kirjet (vähemalt on selline seis hetkel), ühes Venemaa Föderatsiooni maailma-meedia portaalis inosmi.ru kogus republikatsioon üle 20 tuhande lugeja ja 400 kommentaari. Üks hea kolleeg, kes venekeelset inforuumi hoolega skriinib, väitis, et leidi kümneid viiteid ka venekeelsetest blogidest.

Ausalt öelda ei hämmasta mind mitte niivõrd lugejate-kommijate arvukus, kuidvõrd reaktsiooni olemus. Kriitikat loo argumentatsiooni enda kohta praktiliselt polnud ... ehkki kasutasin teadlikult (kontra-)propagandistliku tekstiloome võtteid, seega oleks kritiseerimine olnud enam kui lihtne. Päris huviga otsin ja ootan, kas ja kuipalju keegi tagasiside andjatest mind paljastab :)

Karmo Tüür
15.09.2007

2 comments:

Anonymous said...

suurepärane algatus.

loodan väga, et edaspidigi tekib nö kirjasaatjaid vox populi tasandil, (tasa)kaalustamaks professionaalsele Vene meediale tellimusena (?) kirjutatud artikleid.

ootan huviga, kuidas edasi.

KT said...

tänud-tänud:)

eks neid minusuguseid kirjatsurasid ole ju küll, aga mitte alati ei lange tähtede seis nii soodsalt kokku, et tähelepanu pälvida.